Σκοπός του δικτύου είναι να προστατευθούν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και συγχρόνως να αντισταθούμε με την αυτοοργάνωση στη ντόπια και ξένη τρόικα, ανατρέποντας τα μνημόνια που έχουν διαλύσει την κοινωνία, οδηγώντας όλους πλην ολίγων στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΡΟΥΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΣΥΡΊΑ


11 σακούλες γίγαντες, γέμισαν με ρούχα και παπούτσια , (οι συμπολίτες μας προς τιμή τους ανταποκρίθηκαν), και παραδόθηκαν στην μεταφορική Λέρου με προορισμό το νησί της Λέρου, κέντρο προσωρινής φιλοξενίας των βασανισμένων ψυχών από την εμπόλεμη Συρία.




ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΉΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ

Οι "γνωστοί- άγνωστοι" βάνδαλοι ξαναχτύπησαν στο ξύλινο σπιτάκι απέναντι απο την ΜΕΔΟΥΣΑ που φιλοξενείται το ανταλλακτήριο ρούχων του δικτύου μας. Προφανώς δεν άντεξαν την ιδέα, ότι σήμερα είχε προγραμματιστεί συλλογή ρούχων με αποδέκτη το δίκτυο αλληλεγγύης Λέρου, προκειμένου οι βρεγμένοι και καραβοτσακισμένοι πρόσφυγες που καταλήγουν εκεί , να βρουν τουλάχιστον στεγνά ρούχα και ένα πιάτο ζεστό φαϊ.







ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΥ


ΜΕ ΘΕΜΑ : «Αρχαιότητες- ιστορική αναδρομή Αρτέμιδος- Βραυρώνος».

στο στέκι της αλληλεγγύης στην οδό Υπαπαντής 117, το Σάββατο 4.4.2015 ώρα 8 μ.μ.

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015



ΜΕΓΑΛΗ  ΤΕΤΑΡΤΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΜΙΚΡΟΥΣ  ΜΑΣ  ΦΙΛΟΥΣ


Στο στέκι της αλληλεγγύης στην οδό Υπαπαντής 117, την Μεγάλη Τετάρτη, διοργανώνουμε ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για τους μικρούς μας φίλους.


·         Στις 6 το απόγευμα θα προβληθεί η ταινία «Μυρμηγκοϊστορίες»
(Ο Λούκας Νικλ είναι ένα ντροπαλό δεκάχρονο αγόρι χωρίς φίλους που γίνεται επανειλημμένα αποδέκτης των πειραγμάτων του νταή της γειτονιάς…..).Η συνέχεια ……επί της οθόνης.









·         Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με ψυχαγωγικές και δημιουργικές εκπλήξεις.



·         Παράλληλα θα λειτουργεί έκθεση πασχαλιάτικων ειδών από «χαροπειείν χειροποιείν»









Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015


ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ


ΣΑΒΒΑΤΟ 28/3/2015, ώρα 8 μ.μ. στο στέκι της αλληλεγγύης στην οδό Υπαπαντής 177
1922 του Νίκου Κούνδουρου
(. Βασισμένη στο βιβλίο του Ηλία Βενέζη "Το νούμερο 31328", η ταινία του Νίκου Κούνδουρου αφηγείται μέσα από την προσωπική τραγωδία τριών προσώπων, την Μικρασιατική καταστροφή και την μαρτυρική πορεία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο θάνατο από τα στρατεύματα του Κεμάλ αλλά και τις ένοπλες ομάδες Μουσουλμάνων. Η γυναίκα ενός εμπόρου, μια δασκάλα και ένας δεκαεφτάχρονος προσπαθούν να επιβιώσουν ακολουθώντας την φάλαγγα των αιχμαλώτων στα βάθη της Μικράς Ασίας. Η δασκάλα θα δολοφονηθεί από έναν Τούρκο, η γυναίκα του εμπόρου θα χάσει τα λογικά της και μόνο ο νεαρός θα καταφέρει να σωθεί.Για λόγους διπλωματικούς και πολιτικούς, η προβολή της ταινίας υπήρξε απαγορευμένη μέχρι το 1982).






Κυριακή 22 Μαρτίου 2015



ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΝΟΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ του 1821 στον 20ο και 21ο αιώνα με ομιλητή τον ιστορικό ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ.

Στις 21/3/2015 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί με ομιλητή τον καθηγητή- ιστορικό Γιάννη Αντωνόπουλο, με θέμα το 1821 και τις επιπτώσεις του στη μετέπειτα πολιτική ζωή του τόπου.
Η αίθουσα ήταν κατάμεστη με περίπου 40 «ενεργητικούς» ακροατές», που με τις ερωτήσεις τους και τις εμπεριστατωμένες απαντήσεις απ’ τη μεριά του δασκάλου, η εκδήλωση κράτησε 2.30 ώρες.
Στο τέλος της ομιλίας, ο δάσκαλος Σπύρος Ηλιάδης με το τμήμα χορωδίας του στεκιού, παρουσίασαν 2 εξαιρετικά τραγούδια γραμμένα και μελοποιημένα από τον Ρήγα Φεραίο, και η συγκίνηση κατέκλυσε το ακροατήριο.
Για ένα τέταρτο επακολούθησε αναβρασμός, με την επανατοποθέτηση των τραπεζιών και καρεκλών, σερβιρίστηκαν οι μεζέδες, το κρασί και τα γλυκά, και η βραδιά τέλειωσε αφήνοντάς μας μια γλυκιά γεύση γνώσης , ψυχαγωγίας και προβληματισμού.






Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ




Η διαδικασία των πλειστηριασμών :
Στο Ειρηνοδικείο υπάρχει ο συμβολαιογράφος και ο κήρυκας ,(ντελάλης), που κάνει την ανάγνωση. Πρέπει να αρχίσουν ακριβώς στις 4 το μεσημέρι και να τελειώσουν αυστηρά στις 5. Ο κήρυκας, (ντελάλης), βασιλικότερος του βασιλέα. 
Σήμερα λοιπόν στο Κορωπί στην ειδική αίθουσα, υπήρχαν 2 σετ από δαύτους, και ξεκίνησαν την ανάγνωση στις 4 ταυτόχρονα, το ένα σετ απέναντι απ’ το άλλο.

Συμβολαιογράφος και ντελάλης με υπερβάλλοντα ζήλο και οι 2. προφανώς το πεντακοσαράκι ή χιλιαρικάκι μεροκάματο είναι ισχυρότερο κίνητρο απο το να βγάλουν το σπίτι του ανθρώπου στο σφυρί.






Πολύς κόσμος ήταν που φώναζε εναντίον και διεκδικούσε να σταματήσουν να παίρνουν τα σπίτια του κοσμάκη από τη συλλογικότητα «ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑ STOP» και το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης Αρτέμιδας- Σπάτων «Μανόλης Γερανιός». Ο ένας πλειστηριασμός απετράπη. Ο άλλος δυστυχώς όχι, παρ’ όλες τις παρατυπίες και τη μη εφαρμογή του νόμου.
Το θέμα δε θα σταματήσει εδώ, θα γίνουν καταγγελίες για τη συγκεκριμένη συμβολαιογράφο και το ντελάλη της.
Παραλειπόμενα :
Η συγκεκριμένη συμβολαιογράφος προσπάθησε προ καιρού να κάνει πλειστηριασμό μέσα στο αυτοκίνητό της, μιας και ο κόσμος την είχε σταματήσει μέσα στο Ειρηνοδικείο.
Το απέναντι σετ ,(συμβολαιογράφου και ντελάλη), μας απειλούσαν ότι θα διατάξουν να μας συλλάβουν .(χα χα χα).
Εμφανίστηκε κύριος ευπαρουσίαστος- μεσόκοπος, γνωστός θαμώνας στους πλειστηριασμούς, που ο κόσμος του έλεγε : καλώς το κοράκι.







Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

DOUMANIANS

Εξαιρετική βραδιά, η ρεμπέτικη βραδιά που διοργανώθηκε στις 14/3 στο στέκι της αλληλεγγύης.

Οι φωτο  το επιβεβαιώνουν :